Zupa-krem z dyni z czarnuszką

Zupa-krem z dyni z czarnuszką to pyszne, aromatyczne i sycące danie w sam raz na jesień. 

Podana z zapiekaną bagietką z masłem i czosnkiem smakuje wyśmienicie.

Składniki:

  • dynia
  • marchew
  • ziemniaki

Jeśli chodzi o proporcje, to 3/4 stanowi dynia, pozostałą część marchew i ziemniaki (pół na pół).

Całość gotuję do miękkości warzyw, doprawiam solą, pieprzem, odrobiną imbiru i chili. Podaję z łyżką kwaśnej śmietany, posypuję czarnuszką i zieloną pietruchą. Do tego zapieczona z masłem i czosnkiem bułka i pyszny obiad gotowy. Smacznego!

 

Zupa-krem z dyni z czarnuszką

Zupa-krem z dyni z czarnuszką

My oprócz zupy lubimy jeszcze bardzo sok z dodatkiem dyni – przepis znajdziecie TUTAJ.

A Wy lubicie potrawy z dyni? Podzielcie się swoimi sprawdzonymi przepisami. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *