Pyszne, zdrowe a do tego łatwe i szybkie w przygotowaniu – takie są nasze czekoladowe serduszka na Walentynki. Lubicie ten dzień? Obchodzicie Walentynki?
My lubimy i dzielimy się z Wami przepisem na słodkie upominki 🙂
Składniki:
- 3-4 łyżki ciemnego kakao
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki miodu
- migdały
- rodzynki
- żurawina
Olej kokosowy i miód dokładnie mieszamy. Jeśli nie są płynne, można je delikatnie podgrzać (tylko do momentu zmiany konsystencji). Dodajemy kakao i dalej mieszamy, aż do uzyskania jednolitej polewy.
Do foremek (najlepiej silikonowych, ponieważ bardzo łatwo jest z nich później wyjąć czekoladkę) wkładamy migdały, rodzynki i żurawinę (oczywiście mogą to być także orzechy czy inne suszone owoce) i zalewamy masą czekoladową. Wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Gotowe!
Udostępniajcie, lajkujcie na FB a w komentarzach dzielcie się swoimi pomysłami na walentynkowe upominki!
Świetne 🙂 Dla takiej fanki czekolady i migdałów jak ja, to super propozycja 🙂